Announcing the Saviynt Knowledge Exchange unifying the Saviynt forums, documentation, training,
and more in a single search tool across platforms. Read the announcement here.

Alma Linux OVA OpenVPN missing configuration / error

Maikel-blaaupot
New Contributor
New Contributor

After deploying Alma Linux OVA we are getting the following error message:

 

 
[root@sc2-client ~]# systemctl status openvpn-client@client.service ● openvpn-client@client.service - OpenVPN tunnel for client Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/openvpn-client@.service; disabled; vendor preset: disabled) Active: failed (Result: exit-code) since Wed 2024-05-01 05:45:17 EDT; 1min 22s ago Docs: man:openvpn(8) https://community.openvpn.net/openvpn/wiki/Openvpn24ManPage https://community.openvpn.net/openvpn/wiki/HOWTO Process: 78970 ExecStart
 
[root@sc2-client ~]# ls -lR /etc/openvpn/ /etc/openvpn/: total 20 -rwxr-xr-x. 1 root root 9481 Mar 7 2022 cert_expiry.sh drwxr-x---. 2 root openvpn 6 Feb 16 2023 client -rw-r--r--. 1 root root 684 Apr 30 05:31 client.conf -rwxr-xr-x. 1 apache apache 906 Nov 26 2018 iprules.sh drwxr-xr-x. 2 apache apache 25 Aug 1 2023 keys drwxrwxrwx. 2 root root 85 Jun 27 2022 logs drwxr-x---. 2 root openvpn 6 Feb 16 2023 server /etc/openvpn/client: total 0 /etc/openvpn
 
It seems configuration is missing. Can anybody advice? do we need to install something else or run a script etc?
3 REPLIES 3

rushikeshvartak
All-Star
All-Star

can you explain use case here


Regards,
Rushikesh Vartak
If you find the response useful, kindly consider selecting Accept As Solution and clicking on the kudos button.

Maikel-blaaupot
New Contributor
New Contributor

We're new to Saviynt, and our current objective is to deploy Saviynt Connect 2.0 using the Alma Linux OVA. Despite our efforts to engage with the connectivity team, we haven't had any success yet. Our primary issue revolves around the inability to initiate OpenVPN. It appears that certain essential files are absent from the /etc/openvpn directory within the OVA. Yesterday, we attempted to redeploy the OVA, only to find the files still missing. Additionally, a colleague deployed the OVA on a local test VM, then manually extracted and inspected it. Unfortunately, the same files were missing in all instances. It's evident that these files are missing within the OVA itself.

At this point, we're uncertain about the correct procedure for rectifying this issue. We're unsure whether there's a script intended to retrieve these files or if they need to be added manually. We're reaching out to the community in hopes of obtaining advice on how to proceed, thus expediting the deployment process for SC2.0.

 

Please connect with Saviynt Expert Service / DEV Ops 


Regards,
Rushikesh Vartak
If you find the response useful, kindly consider selecting Accept As Solution and clicking on the kudos button.