Announcing the Saviynt Knowledge Exchange unifying the Saviynt forums, documentation, training,
and more in a single search tool across platforms. Read the announcement here.

Keep ES dashboards synced with analytics

Community_User
Saviynt Employee
Saviynt Employee
Originally posted on June 22 2020 at 07:51 UTC

Hi,


I do have some V2 reports that I want to use as ES dashboards.

As these reports are running everyday, I expect the displayed dashboard number to be up-to-date with the last run of my report.

Unfortunately, I can't find out how to make it work because any dashboard requires to have a "data" value in the Chart Properties attribute;


Is there any specific value that must be inserted here at dashboard creation so everytime the analytc is refreshed, the dashboard is ?


Thanks.

This message was previously posted on Saviynt's legacy forum by a community user and has been moved over to this forum for continued exposure.
4 REPLIES 4

Community_User
Saviynt Employee
Saviynt Employee
Originally posted on June 22 2020 at 11:01 UTC

Hi Adrien,

If you are creating ES based tiles, then the 'data' property is updated automatically based on the data returned by the associated V2 Analytics Control. Below is a sample screenshot:

image



While configuring for first time, you can add any dummy value to this 'data' property and as you update the dashboard it will get the latest data from the associated Analytics control.
The "dashboard query" plays the role in linking to the V2 analytics control here.

Thanks and Regards,
Saparja


This message was previously posted on Saviynt's legacy forum by a community user and has been moved over to this forum for continued exposure.

Community_User
Saviynt Employee
Saviynt Employee
Originally posted on June 22 2020 at 11:18 UTC

Hi Saparja,


Thanks for this complete answer.

I created the dashboard with below configurations with '0' as dummy value for creation.


Then I runned the report whic retrieves about 1,7k entries

However, when I reach the dashboard page, my dashboard isn't updated with the right number.


I am running 5.4.0 in this instance.

I have tried the same on a 5.5 instance and it is working as expected.

So I guess I need to wait the upgrade to be performed.


Regards,

Adrien


This message was previously posted on Saviynt's legacy forum by a community user and has been moved over to this forum for continued exposure.

Community_User
Saviynt Employee
Saviynt Employee
Originally posted on June 22 2020 at 11:20 UTC

Better with screenshots !


Dashboard config :

image


Number of results :

image


Displayed dashboard :

image


This message was previously posted on Saviynt's legacy forum by a community user and has been moved over to this forum for continued exposure.

Community_User
Saviynt Employee
Saviynt Employee
Originally posted on June 22 2020 at 17:11 UTC

Hi Adrien,

This was a bug in 5.4.0 version. You can request the backport patch. Which would solve your problem.

Thanks and Regards,
Saparja

This message was previously posted on Saviynt's legacy forum by a community user and has been moved over to this forum for continued exposure.