Announcing the Saviynt Knowledge Exchange unifying the Saviynt forums, documentation, training,
and more in a single search tool across platforms. Read the announcement here.

Microservice Job with HTTP Error 400

ASA
Regular Contributor II
Regular Contributor II

Hi,

the Microservice Job in a new instance is failing with a 400 Bad Request:

DEBUG jobs.MicroserviceJob - MicroserviceJob start @ Mon Mar 13 11:24:08 UTC 2023"
DEBUG microservice.MicroserviceApiCallService - Inside apiCall() method.."
DEBUG generic.GenericProvisioningService - enableMS: 1"
DEBUG microservice.MicroserviceApiCallService - Inside validateUserApi() method.."
EBUG generic.GenericProvisioningService - GenericProvisioningService - Calling REST callRestWebService : https://xxx.saviyntcloud.com/ECMv6/api/auth/login"
DEBUG services.HttpClientUtilityService - isFipsEnabled = false"
DEBUG services.HttpClientUtilityService - getHttpClient - sslParams : null"
DEBUG services.HttpClientUtilityService - getHttpClient - proxyParams : null"
DEBUG services.HttpClientUtilityService - getHttpClient - sslSocketFactory : null"
DEBUG services.HttpClientUtilityService - getHttpClient - HttpClientBuilder.create().build() called."
DEBUG generic.GenericProvisioningService - responseStatusCode: 200"
DEBUG rest.RestUtilService - Entered getResponseHeaders method"
DEBUG generic.GenericProvisioningService - Webservice response successfully received"
DEBUG generic.GenericProvisioningService - REST service call took: 0.201 seconds"
DEBUG microservice.MicroserviceApiCallService - Exit validateUserApi() method.."
DEBUG generic.GenericProvisioningService - GenericProvisioningService - Calling REST callRestWebService : https://xxx.saviyntcloud.com/ECMv6/api/userms/sync/endpointsAndEntitlements/4511"
DEBUG services.HttpClientUtilityService - isFipsEnabled = false"
DEBUG services.HttpClientUtilityService - getHttpClient - sslParams : null"
DEBUG services.HttpClientUtilityService - getHttpClient - proxyParams : null"
DEBUG services.HttpClientUtilityService - getHttpClient - sslSocketFactory : null"
DEBUG services.HttpClientUtilityService - getHttpClient - HttpClientBuilder.create().build() called."
DEBUG generic.GenericProvisioningService - responseStatusCode: 400"
DEBUG rest.RestUtilService - Entered getResponseHeaders method"
DEBUG generic.GenericProvisioningService - Webservice call failed - https://xxx.saviyntcloud.com/ECMv6/api/userms/sync/endpointsAndEntitlements/4511"
DEBUG generic.GenericProvisioningService - HTTP error code : 400"
DEBUG generic.GenericProvisioningService - Error Message: {"timestamp":"2023-03-13T11:24:09.029+0000","status":400,"error":"INVALID.REQUEST","message":"INVALID.REQUEST"}"
DEBUG generic.GenericProvisioningService - REST service call took: 0.065 seconds"
DEBUG microservice.MicroserviceApiCallService - responseMap :: [headers:[Transfer-Encoding:chunked, X-Content-Type-Options:nosniff, Connection:keep-alive, Pragma:no-cache, Date:Mon, 13 Mar 2023 11:24:09 GMT, X-Frame-Options:DENY, Referrer-Policy:no-referrer, Strict-Transport-Security:max-age=15724800; includeSubDomains, Cache-Control:no-cache, no-store, max-age=0, must-revalidate, Set-Cookie:INGRESSCOOKIE=1678706650.871.306643|3523113d2bd3072fa485626e272241b1; Path=/; Secure; HttpOnly, Vary:Origin,Access-Control-Request-Method,Access-Control-Request-Headers, Expires:0, X-XSS-Protection:1 ; mode=block, Content-Type:application/json;charset=UTF-8], resultObject:null, responseCode:400]"
DEBUG microservice.MicroserviceApiCallService - Exit apiCall() method.."
DEBUG jobs.MicroserviceJob - MicroserviceJob End @ Mon Mar 13 11:24:09 UTC 2023"

Authentication of user seems to be fine, just triggering of MS sync fails.

Configuration is the same as we did a few times before for MS and Job:

ASA_0-1678714433962.png

Job:

ASA_1-1678714476765.png

User "microservice" has ROLE_ADMIN at the moment.

I'm stuck, does anyone see any issue with the config?

 

8 REPLIES 8

Saathvik
All-Star
All-Star

Can you please share the URL utilized in Microservice JOB(DefaultEndpointDeltSyncTrigger)?


Regards,
Saathvik
If this reply answered your question, please Accept As Solution and give Kudos to help others facing similar issue.

ASA
Regular Contributor II
Regular Contributor II

Hi Saathvik,

it's:

"/ECMv6/api/userms/sync/endpointsAndEntitlements" for DefaultEndpointSyncTrigger

and

"/ECMv6/api/userms/sync/endpointsAndEntitlements?enableDeltaSync=true" for DefaultEndpointDeltaSyncTrigger

DixshantValecha
Saviynt Employee
Saviynt Employee

Thank you for contacting the Saviynt forum.

Would you be able to confirm if a freshdesk ticket has been created for this issue recently.

ASA
Regular Contributor II
Regular Contributor II

Hi Dixshant,

no, haven't opened a ticket yet, thought I'd ask here first. If anyone else can confirm that it should be working, I will open a ticket.

ASA
Regular Contributor II
Regular Contributor II

Opened a ticket now.

ASA
Regular Contributor II
Regular Contributor II

Problem was solved by support

DixshantValecha
Saviynt Employee
Saviynt Employee

Thanks for the update 

DixshantValecha
Saviynt Employee
Saviynt Employee

This might require additional troubleshooting. Therefore, please work with the Support team on this issue.